Breaking News
۴۰۰ میلیون دالر کمک مالی بلاعوض بانک جهانی برای افغانستان تصویب شد

۴۰۰ میلیون دالر کمک مالی بلاعوض بانک جهانی برای افغانستان تصویب شد

بانک جهانی از تصویب ۴۰۰ ملیون دالر به منظور حفظ و تداوم روند اصلاحات در بخش های اقتصادی و مالی، حمایت از دولت افغانستان جهت مدیریت خطرات و تهدید های ناشی از بحران کرونا، خبر می‌دهد.

این کمک مالی بلاعوض به منظور حفظ و تداوم روند اصلاحات در افغانستان و مبارزه با بحران کرونا در چوکات “برنامه پالیسی انکشاف مشوقه ها” در افغانستان به مصرف میرسد.

بانک جهانی با نشر اعلامیه‌ای امروز (جمعه ۱۹ ثور) گفته است که ۱۶۰ میلیون دالر این رقم، کمک اداره انکشاف بین المللی که بخش فراهم کننده کمک های مالی گروپ بانک جهانی برای فقیر ترین کشور های جهان است و ۲۴۰ میلیون دالر آن کمک صندوق بازسازی افغانستان که بانک جهانی مدیریت آنرا به نمایندگی از ۳۴ کشور و تمویل کنندگان بین المللی برعهده دارد، می باشد.

در اعلامیه آمده است که قرار است که این کمک مالی امکانات حمایوی بیشتری را برای تسریع روند اصلاحات در بخش های کلیدی منجمله بهبود قوانین و مقررات تجارتی و تشویق سرمایه گذاری های خصوصی، توسعه خدمات اجتماعی و تطبیق اصلاحات در بخش خدمات ملکی، تقویت تدابیر و امکانات جهت مباررزه با آفات طبیعی، بهبود مدیریت مالیات و مدیریت اقتصادی ادارات دولتی و پایداری مالی را فراهم سازد.

هینرالی کرالی، رییس دفتر بانک جهانی در افغانستان با گفته است که با فراهم سازی این بسته کمک مالی انتظار میرود تا در وضعیت دشوار فعلی دولت افغانستان جهت حفظ و تداوم اصلاحات در سکتور های مختلف به منابع و امکانات مالی دسترسی آسان‌تر حاصل نماید و از این طریق چالش های ناشی از کاهش عواید داخلی را که در پی شیوع ویروس کرونا به وجود آمده است به گونه مطلوب مدیریت نماید.

آقای کرالی همچنان گفته است که تصویب این بسته کمک مالی جدید نشاندهنده تعهد پایدار بانک جهانی برای حمایت از مردم افغانستان در شرایط دشوار ناشی از شیوع ویروس کوید-۱۹ و فراتر از آن می باشد.

افغانستان در سال ۲۰۲۰ میلادی با ابهامات متعددی روبه‌رو است. بحران جهانی ناشی از شیوع ویروس کووید ۱۹ تاثیرات ناگوار را روی اوضاع افغانستان نیز برجا گذاشته است. مسدود شدن مرز ها، توقف خدمات ترانسپورتی و ترانزیت کالا های تجارتی سبب کاهش عواید دولت گردیده و همزمان با آن تنفیذ مقررات قرنطین سراسری و اقدامات پیشگیرانه جهت جلوگیری از شیوع ویروس کرونا تاثیرات منفی بالای وضعیت اقتصادی کشور میتواند داشته باشد. علاوه بر آن میزان فقر به صورت عمیق و گسترده وجود داشته و ابهامات سیاسی و امنیتی نیز در کشور هم چنان ادامه دارد.

شریک سازید: